Son günlerde sondaj açma çalışmalar hızla devam ediyor. Nedeni de şebeke suyun maliyetinden kaçmak ve İSKİ’den bağımsız olmaktır.
Sondaj yapmak ne kadara mal olur acaba?
Kuyu açmak için izin alınır – izin parası; Açılan kuyunun suyunu kullanmak için izin alınır – su kullanma izin bedelli; Sondaj açma bedelli – metrebaşı alınır; Kepçe parası, tanker ile gelen su parası, vidanjör parası; Dalgıç pompası, elektrik ve su tesisatı.
Bunlar toplandığında 25bin TL – 30bin TL gibi bir masraf çıkıyor. Suyun sürekli bulunması garantili değil, suyun kullanım belgesi sonsuza kadar garantili değil, suyun nitelikleri kullanıma uygun olması garantili değil. Her zaman elektrik masrafı var, pompanın ve tesisatın bakımı gerekir. Yinede avantajlı olmalı çünkü yaptıran oluyor. Şebekeden su kullananların ortalama yıllık su masrafı ne kadar acaba? Bir iki dönümlük çimli bahçenin en az 4bin TL yıllık su gideri olur. Yani bir sondaj 6 yılda kendini amorti eder ve sahibi kara geçer.
Tepekent site içine
Havuz suyu ve bahçe suyu ihtiyaçlarınız için 7/24 tanker suyu servisi yapmaktayız.
Araçlarımız krom paslanmaz tankerlidir
Anık Su
gerçekten sondajla su çıkarmak insanların yaptıkları işe göre çok faydalı bence. ancak damar iyi seçilmeli
Aslında sondaj kuyularının yasak olması gerek ,çünkü su havzası olarak kabul edilen bir coğrafya Tepekent,muhakkak bahçe sulaması için gerekli bir su miktarı olacaktır,bunu üst yönetim bir fizibilite ile saptamalı ve onun kontrolünde sondaj kuyuları ile her villaya sulama suyu ulaştırılmalıdır.Tabi bu iş başlangıçta düşünülmeliydi…
iskiciler zaten ip#*eler. 3-5 versen görmezden gelirler!